Кметството на Ротердам, Нидерландия, съобщи в сряда, че исторически мост

...
Кметството на Ротердам, Нидерландия, съобщи в сряда, че исторически мост
Коментари Харесай

Исторически мост ще бъде демонтиран, за да мине яхтата на Джеф Безос

Кметството на Ротердам, Нидерландия, заяви в сряда, че исторически мост в пристанищния град ще бъде краткотрайно демонтиран, с цел да разреши прекосяването на гигантска яхта, издигната за някогашния изпълнителен шеф на " Амазон " Джеф Безос, съобщи Българска телеграфна агенция.

Rotterdam to dismantle part of historic bridge so Jeff Bezos’s massive yacht can pass through
— Christian Davenport (@wapodavenport)

Историческият мост от 1878 година, възобновен след бомбардировките през 1940 година по време на Втората международна война, е прекомерно невисок, с цел да мине под него яхтата на американския милиардер, оценена на 430 милиона евро.

Корабостроителят е изискал от кметството на Ротердам мостът да бъде краткотрайно демонтиран, като се отстрани междинната му част, с цел да може яхтата да мине под него.

" Оттам е единственият път към морето ", сподели говорителката на кметството пред Агенция Франс Прес. Тя добави, че цената на демонтирането и монтирането на моста ще се поеме от корабостроителницата.
Яхтата се строи в Албласердам, край Ротердам и през лятото би трябвало да премине под моста Конингсхафебрух, който е прекомерно невисок за тримачтовата яхта. Британският в. " Дейли мейл " писа, че 127-метровият кораб ще бъде най-голямата яхта в света.

Кметството на Ротердам е приело да се демонтира оборудването, макар обещанието след огромния му ремонт през 2017 година в никакъв случай повече да не се демонтира.

Местните управляващи показват, че са отчели икономическата значителност и работните места, основани, с цел да се извърши поръчката за яхтата и твърдят, че мостът, прочут измежду локалните като " Де Хеф ", ще бъде изцяло възобновен.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР