Кметовете на маданските села Леска, Върбина, Студена, Боровина, Букова поляна,

...
Кметовете на маданските села Леска, Върбина, Студена, Боровина, Букова поляна,
Коментари Харесай

Кметове на мадански села с протестна жалба до МРРБ за пътя в...

Кметовете на маданските села Леска, Върбина, Студена, Боровина, Букова поляна, Буково, Галище и Вехтино предизвикаха протестна подписка от жителите на обитаемоте места и внесоха тъжба в Министерство на районното развиване и благоустройството и Агенция „ Пътна инфраструктура “ за възобновяване на републиканския път III-865, минаващ през с. Леска.

От началото на месеца, за една седмица повече от 985 индивида са подкрепили настояването с подписа си. Причината за недоволството на хората е почналият, преди повече от година ремонт на пътя, който обаче при започване на декември 2020 година стопира, а 2-километровото трасе остава незавършено. В разследване на ремонтните действия, тук-там пътят остава с изровена асфалтова настилка, което основава извънредно усложнение и стеснение на жителите от осем обитаеми места, преминаващи всекидневно по трасето.

В жалбата, хората са изразили готовността си за протестни дейности с блокиране на кръстовището на пътя Смолян – Кърджали, Мадан, Рудозем в региона на разклона на „ Черна “ на 22.10.2021 година, в случай че не бъдат взети незабавни ограничения за решение на казуса. В документа се показва още, че многократни сигнали за нередности по отношение на описаната пътна права са подавани и до организация „ Пътна инфраструктура “, само че без резултат. А от общината не могат да подхващат дейности за възобновяване на пътната права, защото тя е част от републиканска пътна мрежа и само пътната организация има пълномощия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР