Кметовете-катаджии - това нововъведение предвиждат промени в Закона за движение

...
Кметовете-катаджии - това нововъведение предвиждат промени в Закона за движение
Коментари Харесай

Предлагат 70% от глобите да остават в местния бюджет

Кметовете-катаджии - това изобретение плануват промени в Закона за придвижване по пътищата, импортирани в 49-тия парламент. Идеята е 70% от санкциите да остават в локалния бюджет.

Пътят Велико Търново - Русе, част от интернационалният път Истанбул - Букурещ е извънредно натоварена права и първокачествен път. Готови ли са локалните в село Поликраище да одобряват кметовете и като катаджии в синхрон с импортирания законопроект за разглеждане в Парламента, - кметовете и на дребните обитаеми места да могат да глобяват водачи по четвъртокласната мрежа. Какво дадоха отговор хората, кметовете?

На кмета на Поликраище Марин Тодоранов това му се коства невероятно и счита, че не трябва да става. Той е три мандата кмет на село Поликраище, прочуло се с честите пътни произшествия с тирове по интернационалния път, минаващ през обитаемото място. Управникът е изрично срещу законопроекта, който му вменява и длъжността катаджия.

" Да вършим фишове и санкции.. Просто е смешно. Един селски кмет прави всичко. Той е отговорен за паднало дърво, за ухапан човек и куче. Той е единствено задължен, права няма ", съобщи кметът.

Идеята за кметове - пътни служители на реда откри и поддръжници, въпреки и малко.

Според локален мъж е разумно. " В интерес на истината дребните обитаеми места са много изолирани от надзор и съм доста " за " кметовете да вземат нещата в свои ръце. Като минат едно образование и готово ", споделя той.

" Като създадем акт или фиш, той ще апелира в съда и ние ще се чудим, по какъв начин да си изпълняваме служебните отговорности, които са така и така доста. Ние сме и нотариуси ", показва Тодоранов.

Според автоекспертите концепцията, като цяло е добра.

" За мен концепцията е добра, тъй като трябват средства на общините. Със средствата ще се поддържат сигнализацията, пътната маркировка, мрежата. Законно, по какъв начин ще стане налагането на фишове и още повече тези които постановат фишове би трябвало да знаят Закона за пътищата ", разяснява автоинструкторът Илко Цветков.

И в този момент в Закона са планувани пълномощия на кметовете, близки до тези на служителите на реда. Те могат да вършат даже цивилен арести.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР