Кметове и народни представители от област Благоевград участваха в двудневна

...
Кметове и народни представители от област Благоевград участваха в двудневна
Коментари Харесай

Кметове на посещение в Брюксел по покана на Андрей Новаков

Кметове и народни представители от област Благоевград участваха в двудневна работна аудиенция в Брюксел по покана на евродепутата Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП). В рамките на визитата, кметовете Атанас Камбитов, Георги Икономов и Димитър Бръчков, както и народните представители Даниела Савеклиева, Георги Динев и Димитър Гамишев взеха присъединяване в спор с представители на Европейския парламент (ЕП) и Комитета на районите, отдаден на бъдещето на европейското финансиране след 2020.

В проведения от Андрей Новаков конгрес стана ясно, че по време на Българското председателство Европейската комисия (ЕК) ще предложи плана на идната многогодишна финансова рамка, както и плана на общ правилник на стойност над 300 милиарда евро, регулиращ европейските структурни и капиталови фондове. По време на форума бе дадена оценка, че общинските планове с европейско финансиране от Югозападна България са доказателство за изгодите от кохезионната политика на Европейски Съюз и че тя следва да бъде продължена и след 2020 година.

По време на визитата бе извършена работна среща с българския еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила. На нея стана ясно, че в границите на последните 8 месеца, законодателството на Европейска комисия в цифровата сфера се е удвоило спрямо предходните 2 години, както и че България е районен водач във връзка с образованието на фрагменти в ИТ бранша. Кметовете и народните представители взеха присъединяване в стартирането на европейската акция за обезпечаване на безвъзмезден интернет в обитаемоте места - WiFi4EU. Благодарение на стартираната от комисар Габриел самодейност, всяка българска община ще може да кандидатства за ваучери на стойност 15,000 евро за създаване на инфраструктура, осигуряваща безвъзмезден интернет достъп на обществени места.


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР