Кметицата Росина Станиславова вече беше уличена в конфликт на интересиНа

...
Кметицата Росина Станиславова вече беше уличена в конфликт на интересиНа
Коментари Харесай

КПКОНПИ дава на прокуратурата и строителната проверка в „Красно село“

Кметицата Росина Станиславова към този момент беше уличена в спор на ползи
На свое постоянно съвещание КПКОНПИ одобри решение да бъдат изпратени на прокуратурата всички материали, касаещи осъществена инспекция в столичната община „ Красно село “, заради съществуване на данни за осъществени корупционни закононарушения.

На 2 декември 2021 година чиновниците на дирекция „ Противодействие на корупцията “ направиха инспекция на място по сигнали на жители и по медийни изявления. Изискани са документи, снети са пояснения от длъжностни лица, в това число и такива, заемащи висши обществени длъжности. След разбор на документите и получената информация, са открити данни за осъществени престъпления при осъществяването на строително-ремонтни действия и доставка на материални активи, с възложител Столична община – регион „ Красно село “.

Установени са и незаконосъобразни дейности на общинската администрация, изразяващи се в съзнателно закъснение на издаване на административни актове, злоупотреби при отдаване чартърен на общинско имущество и разходване на обществени средства, осъществяване на фиктивни назначения на чиновници по оперативни стратегии и планове за персонално облагодетелстване и облагодетелстване на трети лица.

Кметът на столичния регион „ Красно село “ Росина Станиславова е с открит от КПКОНПИ спор на ползи – за това, че е назначила себе си за началник на план, както и за това, че е сключила трудов контракт с щерка си, до момента в който е била началник на план, финансиран с европейски средства. Към сегашния миг Станиславова е обжалвала решенията на КПКОНПИ и следва изговаряне на съда.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР