Кметът Здравко Димитров и зам.-кметът по строителство Пламен Райчев, заедно

...
Кметът Здравко Димитров и зам.-кметът по строителство Пламен Райчев, заедно
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив даде старт на реставрацията на Небет тепе

Кметът Здравко Димитров и зам.-кметът по строителство Пламен Райчев, дружно със зам.-кмета по просвета Пламен Панов и кмета на регион „ Централен “ Георги Стаменов, дадоха старт на плана „ По крепостните стени на Филипопол “.

Символично дейностите по плана стартираха на Небет тепе. „ Това е изстрадан план, който имахме предпочитание да създадем още преди 12 години, само че справедливи и субективни аргументи това не се случи. Това е планът, избавен в първите дни на нашия мандат “, разяснява градоначалникът Димитров.

За плана „ По крепостните стени на Филипопол “ са обезпечени 8 милиона лв., с които ще бъдат реставрирани, консервирани и социализирани два от най-значимите археологически обекти с национално значение в Пловдив – Небет тепе, само че и Източната врата. „ По крепостните стени на Филипопол “ е финансиран от Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014 – 2020 година ”

В него са включени три обекта на намеса: древен комплекс Източна врата на Филипопол; археологически комплекс Небет тепе; реорганизация на детайлите на техническата инфраструктура и благоустрояване на подходи към археологически комплекс Небет тепе.

Общата стойност на плана е 8 012 201,89 лева от които 6 009 151,89 лева са безплатна финансова помощ, а съфинансирането е 2 003 050,00 лева, обезпечено посредством Фонда за устойчиви градове. Срокът на осъществяване е 24 месеца.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР