Млекопроизводители се събраха в Брюксел, за да поискат справедливи доходи“.

...
Млекопроизводители се събраха в Брюксел, за да поискат справедливи доходи“.
Коментари Харесай

За справедливи доходи: Млекопроизводители протестираха пред европейските институции

Млекопроизводители се събраха в Брюксел, с цел да изискат „ обективни приходи “. Те упорстват за общоевропейски правилник, който да забрани продажбата на мляко и млечни артикули на цени под индустриалната стойност.

Литър мляко в Европа се продава приблизително за към 40 евроцента, до момента в който разноските за производството възлизат на 50 евроцента.

 
Разгледахме испанския закон за „ нелоялните търговски практики “, съгласно който е неразрешено да се продават артикули под себестойността им във всички елементи на веригата. Така че, в случай че приказваме за мляко – от фермера до мандрата и от млекопроизводителя до търговеца на дребно.
Кяртен Полсен – ръководител на Европейския ръб за млякото

В някои страни като Италия разликата сред индустриалните разноски и продажната цена е даже по-голяма – към 15 евроцента.

Млекопроизводителите желаят и да бъдат включени по-активно в правенето на ограниченията от Зеления пакт за техния бранш.

Винченцо Дженовезе, Euronews: Протестът се реалокира от седалището на Европейския парламент в централата на Европейската комисия. Производителите организираха диалог с еврокомисаря по въпросите на селското стопанство Януш Войчеховски, увеличавайки натиска преди европейските избори. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР