Кметът Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков.

...
Кметът Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков.
Коментари Харесай

Фандъкова представи доклад за финансиране на общински проекти със средствата от приватизацията на Общинска банка

Кметът Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила показа пред Съвета за ръководство на Специализирания общински приватизационен фонд отчет за финансиране на общински планове със средствата, получени от приватизацията на Общинска банка АД. Това оповестиха от пресцентъра на Столичната община.

След решението на Столичният общински съвет беше подписан контракт за продажбата на "Общинска банка " на стойност 46 млн. лв..
Предложението за систематизиране на средствата е направено на база цели и цели дълготрайни вложения в развиването на София, е споделила кметът Фандъкова.

Най-сериозен дял от средствата в размер на 26 %, или 12 млн. лв. се оферират за главния приоритет екология и зелена система. И при ръководството на бюджета на Столична община най-важната тематика, която пазиме, е опазването на околната с реда и чистотата на въздуха, е споделила също кметът Фандъкова. Предвижда се с изключение на в зелената система на града, средства да бъдат ориентирани към поддръжка и създаване на нови детски площадки във всички региони на София.

На второ място измежду целите с дял от 21.7 на 100 - 10 млн. лв., са вложенията в обучение. Те са ориентирани в ремонт и създаване на детски градини и учебни заведения и във финансиране на планове за напълно нови здания за учебни заведения, в региони където липсват сега.

За третия приоритет превоз и транспортна инфраструктура се оферират 20 % от средствата - 9.2 млн.лева. След напредъка по обновяването на базовата инфраструктура на града, продължаваме съществени вложения в този бранш, като задачата ни е да насочим повече средства в създаване и реорганизация на улици в кварталите, е отбелязала кметът на София.

В сферата на общинското опазване на здравето се предлага да бъдат вложени 12.2 на 100 - 5.6 млн.лева, за просвета - 5.4 млн. лв., като един от плановете, за които се плануват вложения е превръщането на някогашната топлоцентрала в център за модерна просвета. Друг значим план е за площадното пространство към храма "Света Неделя ", където основният проектант на София ще разгласи състезанието за планиране. За обществените действия са планувани 1.8 млн. лв.. Около 800 хиляди лв. са заложени за плановете за нови квартални спортни зали, които ще бъдат построени в дворове на шест учебни заведения. Също 800 хиляди лв. са планувани и за развиване на нови технологии и системи в региона на електронното ръководство.

Представителите на Съвета са подкрепили отчета и са приветствали направените капиталови цели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР