Кметът Йордан Младенов направи днес официална първа копка на реконструкцията

...
Кметът Йордан Младенов направи днес официална първа копка на реконструкцията
Коментари Харесай

В Пещера започва реализацията на нов проект, свързан с обновяването и преобразяването на града

Кметът Йордан Младенов направи през днешния ден публична първа копка на реконструкцията на улични ВиК мрежи и уреди на територията на град Пещера “ с девет подобекта – по улиците „Беглика“, “ Панорама“, „Владимир Рилски“, „Опълченска“, „Стефан Кънчев“, „Чаталджа“, „Христо Ботев“ и ул. „Старата крепост“.

Средствата са обезпечени от Предприятие за ръководство на дейностите по запазване на околната среда. Общата стойност на инвестицията е в размер на 2 893 304,30 лева Срокът за осъществяване е 270 календарни дни. Ще бъдат сменени общо 3 117,50 м тръбопровод и 2 577,67 м канализация. Общата дължина на улиците е 2 578 м.

Същевременно бе обещано началото на реорганизация и главен ремонт на улична мрежа с 6 подобекта – по улиците: „Старата крепост“, „Стефан Кънчев“, „Освобождение“, „Беглика“, „Христо Ботев“ и улица „Владимир Рилски“.

Част от средствата са обезпечени с Постановления на Министерски съвет от 2021 година в размер на 1 300 000 лева, другата част е със Споразумение за финансиране сред Община Пещера и Министерство на районното развиване на стойност 750 000 лева Ще бъдат изпълнени 13 008 кв.м. пътна част асфалт и 7 143 кв. м. тротоарни площи.

Тук дойдоха Трендафил Величков- регионален шеф, представители на компаниите реализатори, строителен контрол и проектанти на плановете. Водосвет за здраве отслужи отец Георги.

„ Това е дълго чакан план от всички поданици на Пещера и предпочитан план за моя мандат като кмет“, сподели Йордан Младенов при започване на церемонията. Той акцентира пред присъстващите, че за него е значимо ремонтните действия да протичат по всички европейски условия, съблюдаване на графиците и качество на свършената работа. “ Важно е да се знае, че ще изградим нужните мрежи, пресичания на улицата, ВиК отклонения, тъй че да минимизираме бъдещи разкопавания. Ще помоля живущите в регионите на ремонтните действия да проявят схващане пред компликациите, които постанова процесът на възобновяване “, посочи още кметът Йордан Младенов.

„Казаното от господин Младенов, че се поема ангажимент да се работи в сходство с всички условия и стандарти, изцяло ме удовлетворява“, сподели регионалния шеф Трендафил Величков. Той напомни, че като някогашен възпитаник на техникума в града е живял на улица, която ще усъвършенства положението си. Величков поздрави пещерци, че са създали верен избор кой да управлява Пещера като Кмет. „Пещерци са рационални хора, знам, че ще проявят толеранс и схващане пред неудобствата по време на ремонтните действия. А по-късно Пещера ще придобие още по-европейски тип за жителите и гостите на общината.“ Величков пожела здраве на всички с цел да се радват дълго на новата облага и даде обещание да бъде посетител на церемонията по откриването на обновените улици.

Тази инвестиция е следващата крачка, обвързвана с обновяването и преобразяването на Пещера и е част от поетите пред жителите задължения, включени в програмата за ръководство на общината на Йордан Младенов в мандат 2019-2023.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР