Кметът на Видин Огнян Ценков се срещна със семейство Александър

...
Кметът на Видин Огнян Ценков се срещна със семейство Александър
Коментари Харесай

Дете от Видин взе златен медал от международен конкурс

Кметът на Видин Огнян Ценков се срещна със семейство Александър и Даниела Русеви,чиято дребна щерка Анна стана лауреат на Международния конкурс за пиано „ Нашите деца свирят Бах”. На музикалното събитие, което се организира в Благоевград, осемгодишната пианистка завоюва златен орден, първо място, грамота, диплом и специфичната премия на фондация за даровити деца.
Анна е ученичка във видинското Средно учебно заведение „ Цар Симеон Велики”, а нейна преподавателка по пиано е Анна Илиева, която също участва на срещата.
Огнян Ценков връчи грамота на надарената пианистка за отличното й показване и се обърна към нея с с думите: ”Ти си горделивост за нас. Щастлив съм, че по този начин почтено си показала освен себе си, само че и нашия град. Пожелавам ти доста бъдещи триумфи и извоювани отличия”.
Александър Русев подари на Ценков своя Монография в символ на признателност за публичната му ангажираност да оказва помощ на надарените деца на Видин. От своя страна музикалният възпитател Анна Илиева също благодари на кмета на Община Видин: „ Искам да Ви поздравя за това, че отделяте време и внимание на даровитите деца. Това им дава кураж и тласък да работят още по-упорито. Продължавайте да ги подкрепяте, тъй като те са бъдещето на нашия град”.
Конкурсът за пиано „ Нашите деца свирят Бах” е ориентиран към млади пианисти непрофесионалисти, които не учат в профилирани музикални учебни заведения. Той е неповторимо събитие освен за България, само че и за Европа.
Сред другите оценки на Анна Русева до момента са бронзов орден от състезанието „ Орфеева дабра”, който се организира годишно в София, както грамоти и дипломи от други изяви. Тя е взела участие в редица концерти в разнообразни градове на България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР