Кметът на Видин Огнян Ценков обяви бедствено положение за цялата

...
Кметът на Видин Огнян Ценков обяви бедствено положение за цялата
Коментари Харесай

Бедствено положение във Видин заради снега

Кметът на Видин Огнян Ценков разгласи бедствено състояние за цялата община заради създалата се конюнктура след изобилния снеговалеж и мощен вятър през нощта. Пътят до обитаемоте места Бела Рада, Гомотарци, грdo Дунавци, Жеглица, Ивановци, Кошава, Пешаково, Покрайна, Синаговци, Сланотрън, Търняне, пътят сред Гомотарци и Покрайна, е затворен.

Продължават напъните за обезпечаване на достъпа до тях, след което неотложно ще стартира снегопочистването вътре в селищата.

Огнян Ценков сподели, че във Видин са изчистени главните артерии, почиства се в кварталите, както и пешеходните зони. Няма селища без електрозахранване, водоснабдяване и бедстващи хора. Без ток от през вчерашния ден следобяд е помпената станция, която обезпечава питейна вода за град Видин и за още 22 обитаеми места в общината. Водоподаването се реализира от аварийна станция.

Всички пациенти на хемодиализа са обгрижени. В Центъра за краткотрайно настаняване има 9 лица, има подготвеност за приемане на още хора при потребност. В Областния съвет на БЧК е налице запас за обезпечаване на артикули и принадлежности за към 100 души.

В общината остава в действие и първия стадий от проекта за деяние при високи води на река Дунав, макар че равнището към този момент се намалява под стойностите, които постановат спомагателни ограничения. Водният дирек при Видин е 749 см и спада.

Общинският щаб ще заседава още веднъж в 14.00 ч. през днешния ден и при нужда – в 17.00 ч. Обстановката се следи непрестанно, координацията сред институциите е непрекъсната, поставят се всички старания за превъзмогване на следствията от тежката зимна конюнктура.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР