Кметът на Видин Огнян Ценков обяви бедствено положение за територията

...
Кметът на Видин Огнян Ценков обяви бедствено положение за територията
Коментари Харесай

Снежна блокада! Кметът на Видин обяви бедствено положение

Кметът на Видин Огнян Ценков разгласи бедствено състояние за територията на цялата община, научи BulNews.bg.
Във връзка със създалата се конюнктура след изобилния снеговалеж и мощен вятър тази нощ, кметът на Видин Огнян Ценков свика съвещание на Общинския щаб за осъществяване на проекта за отбрана при бедствия, в частта „ Снегонавявания и обледявания “. Според информацията от 7.30 ч. тази заран техниката на компаниите, които почистват обитаемоте места, е почнала работа в 4 часа. Пътят до обитаемоте места Бела Рада, Гомотарци, гр. Дунавци, Жеглица, Ивановци, Кошава, Пешаково, Покрайна, Синаговци, Сланотрън, Търняне, пътят сред Гомотарци и Покрайна, е затворен. Продължават напъните за обезпечаване на достъпа до тях, след което неотложно ще стартира снегопочистването вътре в селищата.
Огнян Ценков сподели, че във Видин са изчистени главните артерии, почиства се в кварталите, както и пешеходните зони. Няма селища без електрозахранване, водоснабдяване и бедстващи хора. Всички пациенти на хемодиализа са обгрижени. В Центъра за краткотрайно настаняване има 9 лица, има подготвеност за приемане на още хора при потребност. В Областния съвет на БЧК е налице запас за обезпечаване на артикули и принадлежности за към 100 души.
Проблем е зародил в главната помпена станция при с. Сланотрън, където няма електричество от 14.00 ч. през вчерашния ден. Той ще бъде отхвърлен в незабавен порядък. Работят 5 отводнителни станции и 1 пункт на територията на Общината. Продължава действието на първия стадий „ Повишено внимание “ по отношение на равнището на река Дунав. Към момента водният дирек при Видин е 749 см и спада.
Общинският щаб ще заседава още веднъж в 14.00 ч. през днешния ден и при нужда – в 17.00 ч. Обстановката се следи непрестанно, координацията сред институциите е непрекъсната, поставят се всички старания за превъзмогване на следствията от тежката зимна конюнктура.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР