Кметът на Велико Търново Даниел Панов разпореди денонощен мониторинг на

...
Кметът на Велико Търново Даниел Панов разпореди денонощен мониторинг на
Коментари Харесай

Кметът на Велико Търново нареди денонощен мониторинг на Янтра и Белица

Кметът на Велико Търново Даниел Панов разпореди денонощен мониторинг на реките Янтра и Белица - на притоците им, деретата и водостоците. Мярката е по отношение на изобилните превалявания, държи се непрекъсната връзка с кметовете и кметските наместници на обитаемоте места в общината.

Под наблюдаване е и проводимостта на речните корита, изключително в частта под мостовете, оповестяват от общината.

Около 12,00 ч. през днешния ден равнището на р. Янтра в кв. „ Чолаковци “ е било 3,40 метра, а три часа по-късно е спаднало до 3,13 метра. Критичната стойност е 6,50 метра.

На всеки 15 минути в контролния център в Община Велико Търново постъпва настояща информация за придвижването на водите, събирана от радарните датчици на телеметричната система. Тя предава в действително време данни от кв. „ Чолаковци “, Килифарево и с. Пушево.

Към момента се регистрира спад на водните равнища и от трите места. Няма подадени сигнали за спешни или бедствени обстановки и в обитаемоте места от община Велико Търново.

Всички общински язовири са в приемливо експлоатационно положение и имат задоволително потенциал за вдишване на водата от дъждовете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР