Кметът на столичния район Младост“ Десислава Иванчева беше арестувана показно

...
Кметът на столичния район Младост“ Десислава Иванчева беше арестувана показно
Коментари Харесай

Показен арест на кмета на район Младост“ Десислава Иванчева

Кметът на столичния регион „ Младост “ Десислава Иванчева беше задържана показно в центъра на София. По обед маскирани чиновници я смъкнаха от лекия ѝ автомобил на кръстовището на бул. „ Васил Левски “ и ул. „ Гурко “ пред Министерството на спорта. По непотвърдена информация у Иванчева е открита огромна сума пари. Тя заставам часове наред с белезници на улицата.

Зрелищният арест беше сниман от наш кореспондент.

В автомобила на Иванчева бяха открити четири или пет разнообразни чанти, съобщи репортерът на Българска национална телевизия Явор Симов. Наложи се всеки един документ, открит в тях, да се опише в протокол, който е част от процесуално-следствените дейности. В един миг бяха открити и банкноти в евро, които трябваше да бъдат разказани по надлежния ред, с цел да послужат по-късно като доказателство пред съда.

Процесуално-следствените дейности на място не престават още, само че откакто заваля дъжд, те бяха преместени в постройката на Министерството на младежта и спорта. Двете арестувани - кметицата на регион „ Младост “ и зам.-кметът са в постройката на министерството и се срещат с материалите по следствието, а разпитите им не престават.
 Арестът на Десислава Иванчева е поради рушвет за позволение за градеж Арестът на Десислава Иванчева е поради рушвет за позволение за градеж
Арестуваха кмета на столичния регион "Младост " Десислава Иванчева поради пожелан рушвет. По неофициална информация тя е арестувана със 70 хиляди евро.
Как протече карцерът?
Около 13:30 ч. два автомобила на Комисията за битка с корупцията засичат колата, в която пътува Десислава Иванчева. Арестът става на кръстовището на бул. „ Васил Левски “ и ул. „ Гурко “. Часове по-късно регионът остана отцепен за обиск на автомобила, а Иванчева на мястото с белезници.
Десислава Иванчева: Трябва да имам юрист, нямам юрист от 1 часа го очаквам, откриха пари, запушват ми устата!
От прокуратурата оповестиха, че следствието е за корупционни закононарушения в община „ Младост “.
 Арестуваха кмета на регион Арестуваха кмета на регион "Младост " Десислава Иванчева (СНИМКИ+ВИДЕО)
Двама задържани пред Министерството на спорта в София. Операцията е по линия на противопоставяне на корупцията, научи репортерът ни Явор Симов. До мом...
Иван Гешев - началник на Специализираната прокуратура: Оставете ни на мира, на следващия ден ще ви обясними безусловно всичко.
По неофициална информация Иванчева е задържана с рушвет от 70 хиляди евро за издействане на позволение за строителство, а сумата била единствено първата вноска от поискани 250 хиляди евро.
Върбан Върбанов, юрист: Няма да разясня такива изказвания, които идват от медиите, - а каква е вашата информация- единствено да ви кажа, в случай че бъде повдигнато обвиняване тогава ще разберем защо става дума. сега може да е всичко.
Разследващите започнаха да броят банкнотите пред Спортната палата, само че публична информация каква е сумата още няма.

От екипа на Иванчева оповестиха, че парите са подхвърлени, с цел да бъде дискредитирана тя. Антикорупционната комисия извърши обиск и в постройката на община " Младост ", а на чиновниците беше неразрешено да излизат от нея.
Петър Кърджилов, шеф на отдел „ Връзки с обществеността “ на община „ Младост “: Подхвърлен е този сак с пари и се цели тя да бъде отстранена като кмет в регион " Младост " и изобщо в политическия живот. Това е интензивно мероприятие преднамерено нагласено и поръчано, защото госпожа Иванчева и нейният екип засягат строителните ползи на съществени бизнесмени, свързани с ръководещата коалиция.
Кърджилов свързва ареста със сигнала, подаден от кметицата до прокуратурата за фалшифицирани документи за предстоящ градеж в квартала, както и с поисканото несъгласие върху Закона за устройство и застрояване на София.

Кметът Фандъкова разгласи, че до нея не са изпращани сигнали против Иванчева.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Сигналите, които съм получавала, са единствено за забавени преписки на административни действия, които сме желали да бъдат по закон процедирани.  Кметът на Младост: ​Политическа игра е свалянето на доверието към мен Кметът на Младост: ​Политическа игра е свалянето на доверието към мен
Политическа игра е свалянето на доверието към мен, сподели кметът на столичния квартал Младост Десислава Иванчева.Вчера Иванчева изгуби поддръжката на хор...
Коя е Десислава Иванчева?
Десислава Иванчева стана известна през 2016 година, когато се яви като самостоятелен претендент за областен кмет и завоюва пред претендента на ГЕРБ. Това се случи, откакто в края на юли 2016 година започнаха митинги поради застрояване на зелени площи с дейното присъединяване на Иванчева.

След това тя се яви на изборите като самостоятелен претендент, повдигнат от предприемчив комитет, подкрепена от партията на Георги Кадиев „ Нормална страна “. Паралелно Иванчева е ръководител и на инициативния комитет „ За зелен „ Младост “, който събира подписи за привикване на локален референдум против градежите в зелени площи, детски площадки, паркове и паркинги в региона. В края на март Десислава Иванчева внесе сигнал до Софийска районна прокуратура за подозрения за имитация на документи от вложител. Става дума за одобрение на капиталови планове и издаване на позволение за градеж на 7-етажна постройка на ъгъла сред ул. „ Свето Преображение “ и ул. „ Д-р Атанас Москов “.

Иванчева е известна с това, че не желае да не се позволяват градежи, които са в прорез правата на жителите. В началото на април кметът на Младост внесе в Президентството и искане за налагане на модифицирания Закон за устройство и застрояване на Столична община, тъй като съгласно нея той дава зелена светлина на застрояване на зелените площи.

 Кметът на Кметът на "Младост " освобождава основния проектант на региона
Кметът на "Младост " Десислава Иванчева освобождава основния проектант на региона. На конференция в Българска телеграфна агенция кметът Иванчева, специалисти и жители още веднъж се...

От началото на задържането на Десислава Иванчева, ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев и неговият заместител не престават персонално да следят следствието. Другото, което разбрахме, е че е осъществен обиск на жилищата на арестуваните.

По наша информация, към момента няма повдигнати обвинявания, защото по закон обвинените могат да бъдат арестувани за 24 часа, а с цел да им бъде продължен карцерът, би трябвало да им бъде повдигнато обвиняване. Това евентуално ще се случи в идващите часове. Не е ясно къде ще бъдат упрекнати двете дами - или в Следствения арест на бул. „ Г. М. Димитров “, или в някое от столичните районни ръководства.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР