Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова се ангажира, че ще

...
Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова се ангажира, че ще
Коментари Харесай

Фандъкова обеща грижа за София Прайд 2018

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова се ангажира, че ще се погрижи София Прайд 2018 година да премине спокойно и безпроблемно. Както всяка година.

Фандъкова се срещна с организационния комитет на София Прайд. На срещата беше разисквано идното единадесето издание на най-голямото шествие за пълноправие и човешки права в България.

Представителите на организациите GLAS, Действие, Билитис и Българският хелзинкски комитет (БХК) срещнаха кметицата с подготовката на събитието, както и с интензивностите от културния календар и филмовия фестивал, предхождащи парада.

За първа година София Прайд ще провежда и съпътстваща спортна стратегия. Първото събитие от нея ще бъде 3-километрово тичане по двойки, което ще се организира на 19 май. Събитието е съфинансирано от програмата за спортни събития и юношески конгреси на кмета.
От своя страна Фандъкова обърна внимание на потребността от превъзмогване на експанзията и опълчването в обществото. Тя насърчи дейностите на трите организациите в тази посока.

Кметът получи покана и одобри да посети открития неотдавна ЛГБТИ център (Рейнбоу хъб), където представители на общността могат да се събират и да получават съвещания и поддръжка.

Стана ясно и че на срещата е конкретизирано мястото на осъществяване на парада. София Прайд 2018 ще се организира на 9 юни пред Паметника на руската войска. Гей-парадът тази година ще стартира от 16 часа, когато ще и започва музикална стратегия на прайда.

За първи път голям брой организации и бизнеси ще се включат със свои тематични щандове на място. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР