Kметът на София Йорданка Фандъкова присъства на работна оперативка и

...
Kметът на София Йорданка Фандъкова присъства на работна оперативка и
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова провери ремонта на Западен парк

Kметът на София Йорданка Фандъкова участва на работна оперативка и ревизира осъществяването на ремонта на Западен парк. В момента се работи по създаване на част от инженерната инфраструктура. Изпълнява се нова канализация с канализационни шахти, обособени са площадки за техническите мрежи на пешеходния мост. Започна и осъществяването на трасета за полагане на електрическата мрежа. Кметът Фандъкова акцентира, че е значимо да се работи качествено, в период и в сходство с всички условия на оперативната стратегия и работа в паркова среда.

На оперативката и инспекцията участваха и заместник-кметът по направление екология Йоана Христова, основният проектант Здравко Здравков, представители на проектанта, строителния контрол и изпълнителя на обекта. По време на разискването на осъществяването на ремонтните действия бяха взети решения за възлагане на спомагателни механически решения на някои действия. По предложение на основния проектант арх. Здравков и ръководителя на строителния контрол на обекта инж. Чавдар Гигов ще бъдат предоставени спомагателни механически решения за показване на елементи по настилките, обезпечаването на електрозахранването на обекта, както и новия пешеходен мост през р. Владайска от регион " Люлин ".

Във връзка с условието за работа по разнообразни механически решения за настилките на парка кметът Фандъкова настоя да бъдат показани опитни мострени сектори. Да се работи при доста добра съгласуваност на обекта сред всички участници в строителния развой. Срокът за осъществяване на обекта е 12 месеца с въвеждане в употреба и по проект би трябвало да бъде приключен през лятото на 2019 година " Важно е през летните и есенните месеци, когато времето е уместно, да се работи най-интензивно, с цел да напреднем доста " – настоя Фандъкова.

Проектът за ремонт и възобновяване на Западен парк се извършва по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014 – 2020. На повърхност от 530 дка от парка се планува възобновяване на алейната мрежа, която е в неприятно положение, създаване на осветяване, поливна система и видеонаблюдение. Ще бъде отворен и вход към регион " Люлин ". Ще бъдат направени подобекти като: основен вход към бул. " Сливница ", езерото с алпинеума, розариум, цветна галерия, изсъхнал шадраван, " зелено " учебно заведение, детски площадки, площадка за кучета и пешеходен мост към бул. " Петър Дертлиев ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР