Кметът на София Йорданка Фандъкова подписа договорите с 9 здравни

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова подписа договорите с 9 здравни
Коментари Харесай

Фандъкова подписа договори с 9 здравни заведения, партньори по донорска „Ин витро“ програма

Кметът на София Йорданка Фандъкова подписа договорите с 9 здравни заведения, които са сътрудници по Донорската " Инвитро " стратегия на Столична община. Това са общински, държавни и частни лечебни заведения, в които има опция за осъществяване на инвитро процедура с донорска яйцеклетка. Изборът на здравното заведение се прави от фамилната двойка, която кандидатства по общинската стратегия, оповестяват от Столична община.

Програмата е отворена и при предпочитание спомагателни лечебни заведения, които правят асистирана репродукция, могат да сключат контракти със Столична община.

До момента по Общинската стратегия са родени 30 бебета – 12 девойки и 18 момчета.

От 2022 година е увеличено финансирането за фамилиите. Увеличението на средствата е поради повишаването на медицинските услуги и медикаменти. Финансирането беше в размер 2560 лева, а в този момент ще доближи 3060 лева

Всяка двойка може да прави по две процедури и проучвания, финансирани от Столична община: ехографски прегледи, хормонални проучвания, инвитро оплождане, вътрематочен трансфер на ембриони, криоконсервация на ембриони, фетална морфология и други

Повече за Програмата можете да намерите на.

111 двойки са подкрепени през миналите години от Общинската стратегия. Други 11 фамилии са в развой на утвърждение от специфичната програмна комисия, която преглежда медицинските и други изисквани документи на претендентите.

Към момента 6 двойки са в очакване на станат родители благодарение на Програмата. От тях 4 са пациенти на болница „ Надежда “, която е измежду най-активните сътрудници на Столична община.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР