Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че Подробният устройствен план

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че Подробният устройствен план
Коментари Харесай

Четири блока в Студентски град стават първият университетски кампус в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова разгласи, че Подробният организационен проект на квартала е предвиждал застрояване на всичко, което може да се застрои, в това число двора на Националната спортна академия. Новият проект, признат от екипа ѝ през 2008 година, избавил " Студентски град " от презастрояване. Така в този момент е допустимо да бъдат направени над 10 кампуса.

Първият студентски кампус в София ще е на повърхност 27 декара и в него ще има алеи, площадки, озеленяване и паркинг на две равнища.
Димитър Дилчев, кмет на регион " Студентски ": Това е и единственият метод за урегулиране на тази територия, за нейното стопанисване, за едно транспортно и комерсиално усмиряване на терените към общежитията.
Идеята на кампуса е да постави ред в паркирането в Студентски град, което е и един от най огромните проблеми в региона, като и да сътвори една по-спокойна и подобаваща за учене среда.

Тодор Чобанов, зам.- кмет по обучение, Столична община: Най-накрая " Студенстки град " да стартира, въпреки и постепенно да се трансформира в това, което са кампусите на огромните уважавани университети по света. Трябва да се работи и за смяна на съществуващите настройки - всеобщо да се върви на общежитията с коли.
Кметът на София инспектира и градежа на новата постройка към детска градина „ Лилия " в кв. „ Мусагеница ". През септември тя ще може да посрещне още 80 деца. Това е една от 15-те нови здания заложени в бюджета за тази година. Според Фандъкова казусът с дефицита тук-там е главно в яслените групи.

Йорданка Фандъкова Така че тази работа в никакъв случай не би трябвало да стопира,това че преди време е спряла и са закрити и продадени и раздадени детски градини, това е най-голямата неточност от ръководството на града по време на прехода.
В " Манастирски ливади ", където всеобщо не доближават места, строителството на нова детска градина се е забавило поради обжалване на процедурата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР