Кметът на София Йорданка Фандъкова и олимпийската шампионка по бокс

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова и олимпийската шампионка по бокс
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова и Стойка Кръстева се включиха в инициативата „Надежда за шампиони“ в 54. СУ „Свети Иван Рилски“

Кметът на София Йорданка Фандъкова и олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева посетиха 54. СУ „ Свети Иван Рилски “ и са  включиха в заключителното събитие на самодейността „ Надежда за първенци “.

Йорданка Фандъкова поздрави олимпийската шампионка Стойка Кръстева, която е лице на акцията „ Надежда за първенци “, и кмета на регион „ Надежда “ Димитър Димов с неговия екип за осъществената самодейност в поддръжка на спорта и здравето на децата. „ Впечатляващи са вашите резултати. Проектът „ Надежда за първенци “ дава опция на практика да се запознаете с огромните първенци и изискванията за спорт в района“ – сподели кметът Фандъкова на учениците. „Стойка Кръстева и нейният треньор освен станаха първенци, само че и основават бъдещи шампиони“ – сподели столичният кмет и им благодари за отзивчивостта, отделеното време и обществената отговорност, за това, че влагат душа и сърце в концепцията да накарат повече деца да влязат в спортните зали. „ Спортът е здраве и дисциплинираност. Той ни учи да бъдем човечни, да бъдем тим, и ви кара да бъдете по-добри възпитаници. Спортът е и най-сигурната предварителна защита против неприятни привички и зависимости “ – сподели още кметът Фандъкова. Столичната община влага в развиването на спортните обекти в региона и в спортни събития. „ Имате условия да спортувате както в учебното заведение, по този начин и в региона, имате положителни учители и треньори, образеца на нашите спортисти и остава да изберете своя обичан спорт и да упражнявате “ – уточни още столичният кмет.

„ За мен е чест да съм тук, тъй като виждам, че нашият труд, който сме положили аз и моят екип, има резултати, – сподели олимпийската шампионка Стойка Кръстева на учениците. – Вземането на един орден самичък по себе си не означа нищо, само че когато вземането на този орден възпламени толкоз доста деца и родители да се върнат в спортните зали, виждаме смисъла, – сподели олимпийската шампионка. – Спортът ни прави по-здрави и ни учи на ред добродетели, които ни карат да бъдем на първо място положителни хора, да си оказват помощ и да се поддържат “ – уточни още Стойка Кръстева.

Инициативата се организира на новоизградената площадка по сигурност на придвижването в учебното заведение. Деца и треньори от спортния клуб демонстрираха своите умения, а учениците имаха опция да се срещнат с бокса, включвайки се в тренировката. В рамките на акцията Стойка Кръстева, треньорите от боксов клуб „Локомотив (София)“ и деца от школата посетиха всичките 9 учебни заведения и 12 детски градини в регион „ Надежда “, с цел да разпространяват спорта и здравословния метод на живот и като опция на зависимостите. През последните няколко години спортуващите деца в Обединените спортни клубове „ Локомотив “ са нарастнали пет пъти.

Кампанията „ Надежда за първенци “ се осъществя в интервала 15 септември 2021 година – 15 май 2022 година и е част от календара на Местната комисия за битка с противообществени прояви на малолетни и малолетни в регион “Надежда ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР