Кметът на София Васил Терзиев и министърът на транспорта и

...
Кметът на София Васил Терзиев и министърът на транспорта и
Коментари Харесай

Първа копка на две от новите шест станции на метрото в София

Кметът на София Васил Терзиев и министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков дадоха началото на строителните действия по уголемение на столичното метро с шест километра през кварталите „ Слатина ” и „ Гео Милев ” до бул. “Цариградско шосе “.



Новият сектор е с дължина шест километра и ще има шест метростанции. Той е уголемение на Линия 3 през ж.к. „ Слатина ” и доближава до бул. „ Цариградско шосе ” при Окръжна болница. Първата копка е на две от новите шест станции на метрото. Това са станция 5 на бул. „ Асен Йорданов “ (срещу зала „ Арена София “) и станция 6, която ще е под локалното платно на бул. „ Цариградско шосе “, против УМБАЛ „ Св. Анна “.



На събитието участваха още ръководителят на представителството на Европейската комисия за България Бойко Благоев, регионалният шеф на София-град Вяра Тодева, кметът на регион “Слатина ” в София Георги Илиев, ръководителите на Управляващият орган на Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура ” 2014-2020 и ръководителят на „ Метрополитен ” Стоян Братоев.



Строителната площадка за разширението към " Слатина " бе открита на 24 октомври, само че през днешния ден стартира същинската работа. Финансирането е обезпечено от Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура ".



фотоси: Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР