Кметът на село Бели Лом Мейнур А. е била предадена

...
Кметът на село Бели Лом Мейнур А. е била предадена
Коментари Харесай

Предадоха на съд кмета на село Бели Лом

Кметът на село Бели Лом Мейнур А. е била предадена на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в Разград.

Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

57-годишната подсъдима ще дава отговор за документно закононарушение при издаване на удостоверения за наследници по член 311, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено като продължавано действие.

На 7 октомври 2014 година и на 9 юни 2015 год. подсъдимата като длъжностно лице – кмет на кметство в село Бели Лом, община Лозница, съставила публични документи – удостоверения за наследници на живелия в селото Новман Хюсеинов.

В удостоверението 57-годишната Мейнур изключила от кръга на наследниците брачната половинка и сина на Хюсеинов. Така като длъжностно лице тя вписала единствено 7 наследници вместо девет.

Кметът на селото Мейнур А. показала персонално удостоверението за наследници на починалия Хюсеинов пред разградски нотариус, когато негов правоприемник й продал правото на благосъстоятелност върху целия му дял от аграрни земи в землището на Бели Лом.

При разпита си по време на досъдебното произвеждане Мейнур А. не се признала за отговорна.

Тя даже като декларирала, че самата тя е наследничка на Хюсеинов, само че не знаела за съществуването на родственик с името Джалил. Това обаче опонира на уверение за наследници на Хюсеинов, в което собственоръчно кметицата е изписала имената на неговия наследник Джалил.

Предстои делото против 57-годишната жена, която е с висше обучение, да бъде планувано за разглеждане в Разградския областен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР