Кметът на Самоков Владимир Георгиев, зам.-кметът Люба Кленова и гл.

...
Кметът на Самоков Владимир Георгиев, зам.-кметът Люба Кленова и гл.
Коментари Харесай

Кметът на Самоков свика среща за началото на учебната година в детските градини

Кметът на Самоков Владимир Георгиев, зам.-кметът Люба Кленова и гл. специалист „ Образование ” Снежана Дамянова се срещнаха през днешния ден с шефовете на детските градини.

На срещата бе разисквана готовността за началото на образователната година. В детските градини на територията на община Самоков са осъществени декларираните от шефовете поправки. На ДГ „ Пролет ” е сложена плоча, която да размени гредоредите на тавана. Предстои замяна на вратите във филиала в Седми квартал. В ДГ „ Звънче ” и „ Звънче – филиал ” са направени належащи спешни поправки на фасадата. Директорът, госпожа Лухова, показа, че е извънредно необходимо подмяната на улуците.
 Кметът на Самоков: Предвидили сме 2 млн. лв. за асфалтиране на улици в общината Кметът на Самоков: Предвидили сме 2 млн. лв. за асфалтиране на улици в общината
Среща с поданици на село Райово организира кметът на Самоков Владимир Георгиев през днешния ден. Той поздрави уредниците на дарителската акция за...

В детската градина през тази година бе построена нова площадка, която ще бъде открита при започване на новата образователна година. Коментирана бе организацията, която да се сътвори в детските градини във връзка със старта на реализацията на плановете, които ще се финансират от Министерство на образованието. В ДГ „ Зорница ” ще се прави спомагателна пристройка, която ще се употребява за нови групи. В „ Детелина ” ще се прави физкултурен салон. Сериозен ремонт и обзавеждане ще бъде направено на детската градина в двора на бившето учебно заведение „ Петър Берон ”, там ще се прави пристройка и ще се купува обзавеждане, като цялата постройка ще се употребява за детска градина.

Коментирано бе и положението на филиалите в Говедарци и Бели Искър. Кметът уведоми шефът госпожа Дренска, че е подал заявление до Министерство на образованието за разпределяне на средства за ремонт на двете здания. Филиалът на „ Детелина ” в село Райово има потребност от детска площадка, за построяването на която ще се търси опция посредством контракта с компанията за доставка и монтаж на детски уреди. Предстои реализацията на план във филиала в с. Широки дол за създаване на детска площадка. Предвидено е като съфинансиране, Община Самоков да асфалтира двора. На срещата бе разисквано и самото осъществяване на заниманията в детските градини, като шефовете споделиха, че при тях се ползват всички противоепидемични ограничения, само че за жалост не могат да подсигуряват какво се случва, когато децата изоставен постройката.

Още от СОФИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР