Кметът на Самоков Владимир Георгиев днес инспектира работа по двата

...
Кметът на Самоков Владимир Георгиев днес инспектира работа по двата
Коментари Харесай

Кметът на Самоков провери работата по два проекта за околната среда

Кметът на Самоков Владимир Георгиев през днешния ден инспектира работа по двата плана, финансирани от Предприятието за действия по запазване на околната среда. Кметът на Злокучане Кристиян Здравко го срещна с осъщественото досега и какви действия още предстоят.

Тези планове са обединени от обща идея, която планува създаване на пикник зони и алея за колела и разходки около река Искър. Едната част обгръща зоната от обходния път към града, а другата е от Злокучане към Драгушиново. Има създадена и трета част, която да свърже другите две. С третия план ще се кандидатства за финансиране идната година. По този метод ще се оформи цялостна зона за отдих и разходка.



В момента текат действия по разчистване и заравняване на алеята от обходния път към града. В зоната край река Искър от село Злокучане към този момент са осъществени част от плануваните благоустройствени действия. Оформена е пикник зона край реката, измит е пътя, следва да се постави трошокаменна настилка на продължението към село Драгушиново.

Цялостният план планува оформянето на екопътека, която да свързва Злокучане със Самоков. Очаква се плановете, планувани за тази година да бъдат приключени до края на октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР