Кметът на полския град Гданск беше нападнат и тежко ранен

...
Кметът на полския град Гданск беше нападнат и тежко ранен
Коментари Харесай

Нападател атакува и рани тежко с нож кмет на полски град

Кметът на полския град Гданск беше атакуван и тежко ранен с нож пред очите на стотици хора по време на благотворителна акция - за набиране на пари за здравно съоръжение, оповестява Агенция " Фокус ".
53-годишният Павел Адамович е откаран в болница и опериран, като към този момент положението му се дефинира като " доста съществено ".
Атака е извънредно нагла, защото нападателят съумява след нея да вземе микрофон на сцената, където е течала благотворителната самодейност и даже е съумял да каже, че е бил незаслужено вкаран в пандиза и " по тази причина Адамович би трябвало да почине ". Причината, съгласно нападателя, е, че присъдата му била " прочетена " от предходното центристко държавно управление, а Адамович е определен с тяхна поддръжка.

Нападателят бързо е бил разпознат и задържан. Говорителят на полицията в Гданск е споделил, че това е 27-годишен мъж, гражданин на града.
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск, полският президент Анджей Дуда и министър председателят Матеуш Моравецки са изразили своето безпокойствие и поддръжка за Адамович.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР