Кметът на пловдивската община Родопи Павел Михайлов обяви бедствено положение

...
Кметът на пловдивската община Родопи Павел Михайлов обяви бедствено положение
Коментари Харесай

Обявиха бедствено положение в пловдивско село заради манган във водата |

Кметът на пловдивската община Родопи Павел Михайлов разгласи бедствено състояние поради манган в питейната вода в село Брестовица. Завишените стойности са в пъти над допустимите – при позволено количество от 50 мг/л стойностите на мангана са над 1000 мг/л.

Решението за оповестяване на изключително състояние е след съвещание на Общинския спешен щаб и ще бъде показано пред Междуведомствената комисия по бедствия и повреди към Министерски съвет.

" Бяхме търпеливи прекомерно дълго време. Докладът на експертите, които са ангажирани да посочат действителните способи за решение на казуса, трябваше да бъде показан още през декември. Забавянето е с близо три месеца. Проблемът с водата в село Брестовица е най-големият за цялата община " Родопи ". Това е покруса и ние сме извънредно загрижени за здравето на хората. Затова не може повече да отлагаме и ще обявим бедствено състояние ", сподели Михайлов.

Общината към момента чака мнението на експертите.

Михайлов напомни, че въз основа на отчета ще бъде предоставена, в незабавен порядък, социална поръчка за правене на механически план за създаване на довеждащ тръбопровод и замяна на близо 27 километра водопреносна мрежа, като са обезпечени 85 хиляди лв. общински средства. Пари за замяна на мрежата се чакат от страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР