Кметът на Пловдив излъга собствените си избиратели и носи пряко

...
Кметът на Пловдив излъга собствените си избиратели и носи пряко
Коментари Харесай

Да, България: Европейската столица на културата посреща гости в унизително състояние

Кметът на Пловдив излъга личните си гласоподаватели и носи директно отговорността за унизителното положение, в което градът поема семейството на най-значимото културно събитие в цялата нова история на страната ни – разкопан и без нито един приключен план от културната инфраструктура. Това се споделя в позиция на локалната организация в Пловдив на партия „ Движение Да България “ по отношение на откриването на Пловдив 2019.

Пловдив бе публично одобрен за Европейска столица на културата на постоянно съвещание на Съвета на министрите на Европейския съюз на 19 май 2015 година, само че още на 5 септември 2014 година интернационалното жури разгласи избора на града.

"За неуспеха на Пловдив 2019 главно и с право бива упрекван Иван Тотев като кмет и ръководител на УС на Фондация „ Пловдив 2019 “. Той имаше разполагаем повече от четири години, в които можеше не просто да осъществя поетите задължения за създаване на културна инфраструктура, а да употребява този исторически късмет за града, с цел да остави незабравим отпечатък в градската среда на Пловдив. Следа, почтена да надгради изумителното архитектурно завещание, което има най-красивият български град. Тези четири години обаче бяха безконтролно пропиляни. След спечелването на купата последователно бяха прогонени всички експерти, които действително способстваха за триумфа на Пловдив в това съревнование. Не беше чуто нито едно от многочислените ни обществени предизвестия, че бездействието ще докара до този фрапантен резултат, на който всички сме очевидци през днешния ден ", се споделя в позицията.

В документа се споделя, че сратката, само че пък за сметка на това многомилионна заря за откриването няма да скрие строителната площадка, в която Пловдив посреща гостите си.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР