Кметът на Пловдив Иван Тотев приветства проверката на прокуратурата за

...
Кметът на Пловдив Иван Тотев приветства проверката на прокуратурата за
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив приветства прокурорската проверка за кулата

Кметът на Пловдив Иван Тотев приветства инспекцията на прокуратурата за разноските по церемонията за откриването на " Европейска столица на културата - Пловдив 2019 ", съобщи БНР.

Той изрази вяра, че тя ще завърши до месец и ще приключи спекулациите към събитието.

" Това, че сътрудниците във фондацията имат инспекция, това е добре, защото пък, в случай че няма инспекция, даваме опция цяла година някой да се упражнява на тил на Фондацията и този празник в Пловдив, който стартира през тази година и стартът на това да тръгне с нещо, което цяла година да се разяснява и ние да се чудим по какъв начин да отговаряме. Категорично в тази ситуация считам, че е по-добре да се направи инспекция и да се затвори тематиката. ", съобщи Тотев.

Според него откриващото събитие за Пловдив - Европейска столица на културата е невиждано.

" Такова нещо до този миг в Пловдив не беше се случвало. Смятам, че позитивната страст, която успяхме да генерираме - тя ще даде заряд за цялата година ", разяснява кметът.

От своя страна зам.-кметът Александър Държиков посочи, че през уикенда на откриването е била регистрирана рекордна посещаемост и доходи в пловдивските музеи - над 10 000 гости и над 12 000 лв. от продадени билети.

Припомняме, на 16 януари стана ясно, че Окръжната прокуратура в Пловдив се самосезира за вероятно осъществено длъжностно закононарушение.

Поводът бяха мнения, които циркулираха из общественото пространство. Водещият Слави Трифонов написа обява в обществената мрежа " Facebook " с искане да види фактурите за 30-метровата кула, издигната за събитието. Тогава той съобщи, че е усетил, че " нещо не е наред ".

Седмица по-рано от партия АБВ също се поинтересуваха какви пари са изразходвани за подготовката на Пловдив за Европейска столица на културата и каква трайна инфраструктура ще бъде издигната с тях.

Ден след изявлението на телевизионния водещ Фондация " Пловдив 2019 " излезе с публично мнение по случая на своята фейсбук страница. В него се посочваше, че цената на сцената с прилежащите й сцени e 219 053 лв. без Данък добавена стойност, а цялостното техническо застраховане на спектакъла е с общ бюджет 880 124 лв. без Данък добавена стойност.

Тогава от Фондацията подчертаха, че тази информация е посочена и на формалния им уебсайт. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР