Кметът на Петрич Димитър Бръчков забранява строителството в местността Рупите

...
Кметът на Петрич Димитър Бръчков забранява строителството в местността Рупите
Коментари Харесай

Кметът на Петрич спира строителството в Рупите

Кметът на Петрич Димитър Бръчков з абранява строителството в местността " Рупите " поради неприключила процедура по разработване на Общ организационен проект за общината, оповестява Българска национална телевизия.

Заповедта е както за парцели в местността, по този начин и за терени наоколо до Националния парк-музей " Самуилова цитадела " на база мнение от основния проектант на общината Владимир Митрев.

Във връзка с устройствения проект следва първа екологична оценка на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Благоевград, насрочване на публично разискване, втора екологична оценка на РИОСВ-Благоевград, гласоподаване от Общински съвет и утвърждение на държавни инстанции , имащи директно отношение по проекта.

 Граждани стачкуват против градеж на къщи за посетители и СПА център в Рупите
Граждани стачкуват против градеж на къщи за посетители и СПА център в Рупите

Имаме безусловно всички разрешителни, това са си частни терени, разяснява вложителят Парапунов

" Считам, че в границите на публичното разискване, ще се чуят ясно доводите, съответно за застрояването на местността " Рупите " и Национален природонаучен музей " Самуилова цитадела ", и освен, както от страна на вложители, по този начин и от обществеността . Гражданите на община Петрич ще могат да се произнесат, давайки отзиви, оценки и оферти, които ще се вземат поради. Доказали сме, че постоянно сме имали поради в работата си, позицията, която хората показват . Становищата на държавните институции също ще бъдат решаващи ", разяснява кметът Бръчков.

Поне за година заповедта на кмета стопира използването на влезлите в действие Подробни устройствени проекти. Ще се изчака привършване на процедурата по одобрение и влизане в действие на Общ организационен проект за общината.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР