Кметът на Париж Ан Идалго обяви, че френската столица ще

...
Кметът на Париж Ан Идалго обяви, че френската столица ще
Коментари Харесай

Париж затяга мерките

Кметът на Париж Ан Идалго разгласи, че френската столица ще приложи спомагателни ограничаващи ограничения, свързани с ковид, в опит да се забави мощното разпространяване на Covid-19, в това число условие за затваряне на множеството магазини вечерно време, съобщи БНР.

По телевизия BFM Идалго съобщи, че магазини, като тези за храна и питиета за у дома, ще бъдат затваряни в 22.00 часа локално време, което значи, че всички несъществени магазини ще бъдат затворени през нощта. През последните две седмици Франция е изправена пред нови пикове на ковид, регистрирайки всекидневно сред 40 000 и 50 000 случая на Covid-19, което докара до въвеждането на нова национална обсада.

Президентът Еманюел Макрон наложи нов локдаун в края на предишния месец, принуждавайки магазини с несъществено значение - като тези, които не продават съществени храни или медикаменти - да се затварят и караше хората да употребяват подписани документи, с цел да оправдаят излизането си от у дома. Новите затваряни и ограничавания поради ковид провокираха опозиция в цяла Европа. Източник от френското държавно управление съобщи пред Ройтерс тази седмица, че са отбелязали в Париж " секрети празненства, рейв празненства и частни вечери " и считат, че са нужни по-строги ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР