Кметът на Панагюрище Никола Белишки определи ареста на сина си

...
Кметът на Панагюрище Никола Белишки определи ареста на сина си
Коментари Харесай

Семейството на Иван Белишки ще обжалва постоянния арест

Кметът на Панагюрище Никола Белишки дефинира ареста на сина си като политическа провокация и упрекна полицията в принуждение. 
Иван Белишки е с непрекъсната мярка " задържане под стража ". Той е бил задържан на 26 април по " необходимост " в Кюстендил, където е бил на посетители със брачната половинка си. Срещу него е повдигнато обвиняване за нанасяне на лека телесна щета на служителите на реда, които са го задържали.

По време на задържането Белишки е бил съборен на земята. Клипът, който късно нощес бе публикуван в обществените мрежи, е сниман от брачната половинка на Иван.
Мотивът за задържането на Иван Белишки е, че при полицейска инспекция по неизвестен сигнал е оказал опозиция и е нанесъл лека телесна щета на служителите на реда, които все още нямат полицейски атрибути по себе си. Тримата служители на реда са освидетелствани и са дали показания. Към момента от полицията няма формален коментар.

Иван Белишки възпламени обществено съветското знаме по време на първия протест в София в поддръжка на Украйна. От тогава фамилията получава серия от закани за разпра.  

За закани от страна на Иван Белишки към поданици на Сливен оповестява Климент Шопов. Преди седмица той е основал ФБ група " Съд и затвор за Иван Белишки ". За 1-ви май, когато Панагюрище ще означи 146-ата годишнина от Априлското въстание, Шопов провеждат митинг, като чакат към тях да се причислят хора от страната.

Климент Шопов заяви, че има съмнения, че Иван Белишки е провокирал палеж преди година. Няма публични данни за това, а роман на локални хора.

Организаторът на митинга с дата 1-ви май Климент Шопов не отхвърли, че е симпатизант на " Възраждане ", само че категорично съобщи, че " Възраждане " няма присъединяване в плануваната демонстрация.  

Семейството на Иван Белишки ще апелира непрекъснатия арест на 4-ти май.

Повече по тематиката можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР