Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев представи нова амбициозна инициатива

...
Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев представи нова амбициозна инициатива
Коментари Харесай

Не е лодка край Росенец, а нов екопарк край езеро

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев показа нова амбициозна самодейност за преобразяване на обичано място на жителите – Кубадинско езеро – във втори Екопарк, обещавайки разнородни атракции за туристи и поданици.

Теренът с обща повърхност от близо 141 декара е бил върнат към общината по член 19, със възбрана за продажба, представлявайки водоем, получен след ровове на пясък и инертни материали. Общината има право да стопанисва терена, само че не и да го продава. Кметът ясно изрази своят блян за развиване на туризма в общината.

Плановете за новия Екопарк включват разнородни атракции, като дребна зоологическа градина, дървени заведения за вкусна храна, водни атракции- като водни пързалки, водни ски, водни колела и лодки за деца, които ще минават през неестествен тунел, а вътре ще могат да преглеждат герои от разнообразни детски приказки. Ще има зона и за пикник.

Теренът ще бъде приспособен и за зимни занимания, в това число ледена пързалка и площадка за кънки. Разбира се не са забравени и феновете на риболова, които ще имат своето място за забавление. Предвижда се и специфичен паркинг, където гостите ще могат да оставят колите си.  За него ще бъдат употребявани павета, с цел да има достоверен тип целия комплекс. Ще има и електрически голф колички, които ще могат да разкарват до избрани точки по-мързеливите.

Туристически влакчета, които ще бъдат налични гратис за деца и възрастни и ще свързват Екопарка с други атракции в общината като „ Дворецът Кричим “ и езерото.

Кметът показа опция за развиване на туризма в общината и опазване на общинските парцели за бъдещите генерации.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР