Кметът на Община Пещера Йордан Младенов покани в заседателната зала

...
Кметът на Община Пещера Йордан Младенов покани в заседателната зала
Коментари Харесай

Кметът на Пещера представи отчет за дейността си за 2022 година

Кметът на Община Пещера Йордан Младенов предложения в заседателната зала на Общината на работна среща Обществения съвет, с цел да показа своя Отчет за осъществяване на Програмата за ръководство на община Пещера за 2022г.

За поредна година тук пристигнаха представители на бизнеса, образованието, общественици, изявени спортисти, прависти и икономисти. На събитието присъстваше секретаря на Община Пещера Галя Стоянова. Изложението е показано на база главните предпочитани области, залегнали в Програмата за ръководство на Кмета Отчетът е синтезиран вид на изпълненото за 2022 година

Според Младенов осъществената работа е била повече и като количество, и като резултат спрямо предходните години от мандата му. Ползотворната работата от страна на неговия екип и чиновниците в локалната администрация е дала своя резултат. През изтичащата година бяха осъществени голям брой планове, с които се 

Младенов срещна присъстващите с триумфите и направеното досега и уточни задачите и главните задания за бъдещата активност за развиването на града. „ Работните срещи с Обществения съвет спомагат в градивен диалог да се доближи до реализиране и разрешаване на публично значими, значими проблеми и акценти, които на собствен ред да доведат до качествено изменение на живота на хората в Пещера и двете съставни села. “, сподели Младенов пред аудиторията.

Качествено ръководство, устройствено обмисляне на територията, посредством основаване на нови и изменение на съществуващи Подробни устройствени проекти, в интерес на жителите и бизнеса, досегаемост на обществените услуги, обезпечаване на трудова претовареност на уязвими групи, нараснала успеваемост на Общинска администрация, основаване на модерни условия за развиване на спорт, подготвителна и спортна активност, рационализация на инфраструктурата и запазване на околната среда за подредена, чиста и зелена община Пещера, бяха част от акцентите показани пред присъстващите.

По- късно Йордан Младенов отговори на сложени въпросите от членовете на Обществения съвет. Дебатите се конкретизираха върху надграждането на обществени услуги за популацията, развиването на спорта и културата, възстановяване на инфраструктурата и водоснабдяването и осъществяването на останалите поети задължения включени в предизборната платформа на Кмета.

Той увери, че с взаимна помощ, дейната гражданска позиция и ясна идея на популацията, ще продължи да работи в полза на съгражданите си, с цел да се изпълнят упованията на жителите в Пещера, Радилово, К. Димитриево и с. Свети Константин. „ През идната година община Пещера би трябвало да бъде все по-европейска – с образ, стандарт и действия, ръководена с бистрота, упоритост и правила.По-важното е, че ще продължим в същия ритъм и дух да работим за основаване на още по-добри условия за живот, работа и отдих на месстното население. “, акцентира Общинар №1.

Младенов благодари на присъстващите за дейните им цивилен позиции „ Всичко, което реализираме е с помощта на положителното партньорство сред администрация, Общински съвет, жители, институции и бизнеса в община Пещера “, конкретизира той. Като подсигурява, че и през новата година ще се подчертава върху рационално обмисляне и разходване по цели на бюджетните средства и дейно ръководство на общинската благосъстоятелност.

Кметът съобщи, че „ моят взор за останалата година от мандата е ориентиран към продължение на грижите за жителите на общината и поетите задължения към бизнеса. “ Остава да бъде свършено още доста. А всяко достижение отваря нови потребности – по тази причина през 2023 и задачите и упованията ще са по-високи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР