Кметът на Община Павликени Емануил Манолов предупреди, че се подготвят

...
Кметът на Община Павликени Емануил Манолов предупреди, че се подготвят
Коментари Харесай

В Павликени се готвят да блокират изграждането на АМ „Хемус“, ако АПИ не довърши обходния път на града

Кметът на Община Павликени Емануил Манолов предизвести, че се приготвят живи вериги, с които локалните хора ще блокират построяването на петия лот на автомагистрала „ Хемус “, в случай че преди този момент Пътната организация не довърши обходния път на града, стартират преди близо четири десетилетия. 

Обходът на Павликени е на фаза социална поръчка за планиране, която към момента не е завършена в Пътната организация. За довеждане докрай на пътя с обща дължина от близо пет километра над 4500 поданици се включиха в протестна подписка. Подготвят се нови митинги, уточни кметът на Павликени Емануил Манолов:  

„ Искрено се надяваме той да бъде построен преди сектора от автомагистрала „ Хемус “. Тежкотоварните камиони с инертния материал ще потрошат улиците в нашия град. Ние сме си говорили с жителите и ще създадем всичко допустимо да блокираме този развой с митинги, с живи вериги “.  

Девет компании аплайват за проектирането на обходния път на Павликени, по-късно следва социална поръчка за самото строителство.  

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР