Кметът на община Нижний Бестях от Якутия ще пристигне след

...
Кметът на община Нижний Бестях от Якутия ще пристигне след
Коментари Харесай

Кметът на Нижний Бестях от Якутия пристига в Минерални...

Кметът на община Нижний Бестях от Якутия ще дойде след няколко дни в община Минерални бани. Целта на визитата е да се подпише протокол с планове за побратимяване.

Това не е първото посещаване на якутска делегация в общината. На 7 декември предходната година тук гостува бизнес делегация от Якутия, а по-късно представител на Минерални бани посети самостоятелния съветски регион.

Якутия се намира в североизточната част на Сибир и в действителност е най-големия регион в състава на Руската Федерация. Тя е част от Далекоизточния федерален окръг и Далекоизточен стопански регион. Площта й е 3 083 523 кв.км и население от 962 835 души. Столицата е град Якутск, който се намира на 8 468 км от Москва. Недрата на Якутия са доста богати на разнообразни потребни изкопаеми, диаманти и злато.

Нижний Бестях извършва най-вече транспортна функционалност. Населението е заето в транспортни компании и организации с междурайонно значение. В градчето, което се намира на 30 км от столицата Якутск има речно пристанище, търговски хранилища и бази.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР