Кметът на община Монтана Златко Живков обяви началото на местната

...
Кметът на община Монтана Златко Живков обяви началото на местната
Коментари Харесай

Започна данъчната кампания на община Монтана /снимки/

Кметът на община Монтана Златко Живков разгласи началото на локалната данъчна акция като пръв заплати отговорностите си за годината, оповестиха от локалната администрация. 
„ През първия месец от годината общината е разплатила за заплати, настояща прехрана, кредитна линия и временен излишък към второстепенни разпоредители близо 11 милиона лв. ", съобщи Живков.
Разходите са големи на фона на локалните доходи, които да януари са едвам 360 хиляди лв.. 
До средата на годината, когато се чака вероятно постоянно държавно управление, общините ще работят с по този начин наречения продължен бюджет от предходната година или 1/12 от него за всеки месец. Същият интервал е и най-активният за осъществяване на програмата, която Живков дефинира за като респектираща за Монтана. В развой е подготовката за приемането на бюджета на общината за 2023 година.
" Очакванията са той да бъде гласуван от общинския съвет на 23 февруари. Има доста оферти на жители, които ще би трябвало да изчакат, поради рестриктивните мерки на снадки бюджет ”, посочи кметът на Монтана. 
Той прикани жителите да платят отговорностите си за локални налози и такси към общината и да се възползват от 5-процентната отстъпка, която е годна до края на април. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР