Кметът на Община Марица Димитър Иванов подписа споразумение с Министерството

...
Кметът на Община Марица Димитър Иванов подписа споразумение с Министерството
Коментари Харесай

Кметът Димитър Иванов подписа договори за близо 7 и половина милиона лева с МРРБ за проекти на Община Марица

Кметът на Община Марица Димитър Иванов подписа съглашение с Министерството на районното развиване и благоустройството за финансиране на два плана, избрани като предпочитани в Приложение № 3 към Закона за държавния бюджет на Република България (ЗДБРБ) за 2024 година Общата стойност на плановете е за 7 431 600 млн. лв..
Прочетете още
Министерство на регионалното развитие ще отпусне средства в размер на 5 954 000 лв. с Данък добавена стойност за цялостното осъществяване на план „ Ремонт /рехабилитация/ на общински път Костиево – Радиново и сектор Радиново – Бенковски “. „ Проектът е стратегически, тъй като свързва индустриалните зони в селата Радиново и Бенковски и е в услуга на работещите в тях, както и на жителите на „ Марица “. С тази рехабилитация ще се извърши ремонт и на двата държавни пътя – Пазарджишко и Голямоконарско шосе на територията на нашата община “, акцентира кметът Димитър Иванов. 

„ Асфалтирането на значими общински пътища продължава със спечелването на втория план към Министерство на регионалното развитие, по който ще получим пари за пътя III-606 в местността Висината, който свързва Труд с Крислово и Калековец, за които е доста значим “, сподели Димитър Иванов. Той посочи, че планът е на стойност 1 477 600 лв. с Данък добавена стойност.

„ От землищните граници в западната част на с. Труд до държавния път ще могат да се възползват жителите на Голям Чардак, Строево и Пловдив, защото ще имат бърз достъп до излизане на Карловско шосе “, посочи Димитър Иванов. 

Със Закона за държавния бюджет за 2024 година бе призната Инвестиционна стратегия за общински планове с включени в нея 1627 капиталови оферти с планиран размер и обсег за интервала 2024 – 2026 година, реализацията на която е предоставена на министъра на районното развиване и благоустройството. Средствата ще се влагат в планиране, строителство, главен ремонт и реорганизация на обекти – обществена общинска благосъстоятелност.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР