Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се срещна 21 юни

...
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се срещна 21 юни
Коментари Харесай

Кметът Корнелия Маринова се срещна с актьора и режисьора Николай Урумов, който поставя в Ловеч „Службогонци“

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се срещна 21 юни 2022 година с артиста и режисьора Николай Урумов (59 г.), който сега е зает в Драматичен спектакъл -Ловеч.

Той работи върху комедията „ Службогонци “, на която е режисьор и реализатор на основната роля на министър Балтов. Пиесата е написана от Иван Вазов през 1900 година по негови прекарвания, когато е бил министър, само че текстът звучи изцяло модерно чак до последния ред, описа известният артист. Той си напомни по какъв начин през лятото на 1988 година е живял три месеца в Ловеч на хотел поради фотосите на „ Юдино желязо “ в Старо Стефаново.

„ Това са ми най-хубавите мемоари за Ловеч, въпреки че през годините съм гостувал с разнообразни театрални заглавия. Сега съм тук по покана на шефа на театъра Биляна Петрова, която беше добра да ме изчака да се освободя от другите задължения. Сега ще направя театър за публиката “, описа Николай Урумов.

Интересът към новата режисура занапред е огромен – премиерата е на 3 юли в Ловеч, на 7 юли в Берковица, на 9 юли в Сопот на Вазовите тържества, на 12 юли в Свищов. Покана имат и от Куманово, Македония, за фестивала „ Дни на комедията “, който е през септември 2022 година

Кметът Корнелия Маринова изрече почитанията си към гения на госта и изрази страдание, че няма да бъде в града по време на премиерата. Затова набеляза други благоприятни условия за посещаване. Тя се съгласи, че театърът има нужда и от зрителски заглавия, които да притеглят нова публиката в залата.

Припомняме, че Николай Урумов е извънредно известен артист с голям брой функции в театъра, киното и малкия екран. Широката аудитория го помни от филми като „ Дунав мост “ (1999), „ Ганьо Балкански се завърна от Европа “ (2004), „ Патриархат “ (2005), „ Светът е огромен и избавление дебне отвред “ (2008) „ Хъшове “ (2009), „ Голата истина за група Жигули “ (2021) и др.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР