Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се обърна на 21

...
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се обърна на 21
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч по повод COVID-19: Да действаме точно сега, още от днес

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се обърна на 21 октомври вечерта към своите съграждани с паника и угриженост поради нараствания брой на инфектирани с COVID-19.

През своя профил във Facebook кметът прикани: Да действаме тъкмо в този момент, още от през днешния ден, а не от на следващия ден или след настъпването на здравна рецесия!

Следва цялото послание: Уважаеми съграждани, Последните трендове с повишен брой на инфектирани с COVID-19 наши съграждани ме задължават да напомня някои общи положения. Те са в полза на всички – от обособения човек до огромните компании и организации. Имаме невиждана световна здравна, филантропична и социално-икономическа рецесия.

Положението е съществено без ни минимум пресилване. С настъпването на студения сезон би трябвало да сме подготвени за в допълнение усложняване на ситуацията. Все повече излиза наяве, че не можем да разчитаме на създаване на имунитет към вируса. Това не е просто грип, както настояват някои, а един към момента неизучен вирус. Затова Общинският действен щаб в Ловеч одобри на 20 октомври 2020 година нови, още по- строги ограничения. Те са оповестени и всеки би трябвало да се запознае с тях. Има ги и на формалния сайт на общината.

Призовавам за повече внимание, за по-високо схващане. Обръщам се особено към родителите, както и към тези, които се грижат за възрастни хора. Налага се да се откажем от не до такава степен нужни събирания, екскурзии, командировки и пътувания до области, които са по-заразени от нашата област.

Да заобикаляме скупчването на доста хора на едно място, да следим да няма разбъркване на потоците хора в огромните пространства. Всички тези ограничения са към този момент известни от пролетта. Питам се, още какъв брой лекари би трябвало да загинат в тази борба, с цел да разберем значимостта на битката с пандемията? Още какъв брой антирекорди би трябвало да сложим? Маските са наложителни по здравна целенасоченост, не с цел да се затворят нечии уста. Колкото сме по-здрави, толкоз по-висок глас ще имаме. И не кметът, не общината споделят или вкарват вечерния час за подрастващите. Това го споделя Законът за протекция на детето с редакцията в него от 2009 година. Ситуацията с развиването на вируса демонстрира, че вечерният час за деца без компаньон е крайно нужен.

Видно е, че децата не престават да бъдат непропорционално наранени от COVID-19. Същевременно пандемията опровергава всичко, което знаем до момента. Затова - да съблюдаваме разпоредбите и закона! Да действаме тъкмо в този момент, още от през днешния ден, а не от на следващия ден или след настъпването на здравна рецесия! Желая Ви здраве и оптимизъм!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР