Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова прие гостуващия в Ловеч

...
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова прие гостуващия в Ловеч
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч поздрави посланик Мачей Шимански с националния празник на Полша – 3 май

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова одобри гостуващия в Ловеч дипломат на Полша у нас Мачей Шимански и го поздрави с националния празник на Полша – 3 май. „ Ловеч е отворен към интернационалните контакти град и ние имаме другарски връзки с полския град Калиш. Получихме покана оттова и при започване на юни наша делегация в състав Петър Цолов,  председател на Общинския съвет, и Валентин Узунов, шеф на Художествената изложба, ще пътуват до Калиш “, заяви кметът на Ловеч.

„ Моята майка е от Калиш, а мой сътрудник от посолството се мести да живее в Калиш, тъй че случайности няма “, означи с комизъм Мачей Шимански.

Корнелия Маринова напомни, че преди време в Полша с огромен триумф е гостувал Катедрален хор „ Достойно есть “ от Ловеч.  Тя похвали госта за неговия добър български език, а той напомни, че е основател на Клуба на посланиците у нас, които приказват български.

Двамата си размениха протоколни дарове, като дипломат Шимански получи кристал с инкрустиран герб на Ловеч. „ Това е подарък за другари на града с положително обръщение за другарство и съгласие “, сподели Корнелия Маринова.

В срещата в общината участваха ръководителят на Общинския съвет Петър Цолов, регионалният управител  инж. Светослав Славчев и доктор Димитър Димитров, шеф на Дирекция " Образование, опазване на здравето, просвета и туризъм ". Посланик Мачей Шимански е в Ловеч във връзка неговата фотографска галерия, отдадена на птиците в България. Експозицията „ Птиците на България през очите на един поляк “ е подредена във фоайето на регионалната администрация в Ловеч и може да се види през идващите две седмици.  

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР