Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 5 октомври направи

...
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 5 октомври направи
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч провери ремонти по капиталова програма за над 26 млн. лева

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 5 октомври направи инспекция по какъв начин вървят ремонтите на път LOV – 2061 Йоглав – Тепава. Дейностите са част от финансовата стратегия на общината. По трасето се работи в две посоки – едното е спешно подсилване на огромно свлачище, действия за 59 524 лв.. Извършва се и ремонт на целия път, част от Общинската пътна мрежа, на стойност 300 000 лв., със лични бюджетни средства на общината.

Този път беше проблематичен, изключително през зимата, а в този момент се оказва, че преди време е асфалтиран без да се поставя основа и това е довело до тези пропадания, сподели при обхода кметът Корнелия Маринова.



В момента една бригада разчиства трасето от надвиснали дървета и шубраци, а друга бригада подменя тръбите на водоскоците. Част от тръбите на пътните уреди са напукани и при вадене се смачкват и се постанова да се подменят. Досега са разкрити три водоскока, може да има още, заяви Цветозар Петков, геодезист.

Дейностите започнаха на 27 септември 2021 година, като е въведена краткотрайна организация на придвижването по обходен маршрут. Строителните работи се правят от компания на „ Трейс Груп Холдинг “ АД.

Друг обект от финансовата стратегия е ремонт на LOV 2076 - път от разклона за Абланица до центъра на селото на стойност 298 000 лв., секторът е подготвен. Капиталовата стратегия има 99 позиции, включени са детски градини, къщи, преустрояване на терена на някогашната казарма, закупуване на техника и други. Общата сума е 26 337 208 лв., от които 20 651 196 лв. са външно финансиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР