Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов е сред делегатите

...
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов е сред делегатите
Коментари Харесай

Кметът на Карлово участва в годишната среща на Мрежата на балканските градове В40

Кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов е измежду делегатите от Националното съдружие на общините в Република България /НСОРБ/, които вземат участие в Среща на върха на кметовете от Мрежата на балканските градове В40. Тазгодишният, трети по ред конгрес, се организира от 29 до 31 януари в албанската столица Тирана – по покана от кмета на града-домакин Ерион Велиай.
 
" Във фокуса на разискванията са европейската и световната вероятности за района. Дискутираме бъдещето на Югоизточна Европа през опита и знанието, насъбрани в процеса на ръководство на градовете и партньорските мрежи. Развитието на устойчиви политики в градовете и подобряването на реакцията при рецесии е различен значим акцент в програмата. Амбицията на Мрежата на балканските градове е да развива локалната народна власт като опора за стабилността на Балканите и в Европа. Обединението слага акцент върху напъните на управляващите, които са най-близо до хората, за положителни промени и резистентност, за партньорство в стопанската система и културата. Едновременно с това приоритет в работата й са световни проблеми като промените на климата и цифровата промяна ", разясни кметът на Карлово, който е и член на Управителния съвет на НСОРБ.
 
Д-р Кабаиванов показа отчет на тематика " Изграждане на градска резистентност и отговор при рецесии ", като показа подхванатите дейности и изводите на Община Карлово след Бедствието на 2 септември 2022 година. Във форума като представители вземат участие президентът на Албания Байрам Бегай, министрите на европейските въпроси и на външните работи, на районната власт и на туризма и околната среда на Албания, някогашни и сегашни кметове и заместник-кметове на градове от Балканите и Европа, генералният секретар на организацията " Евроситис " Андре Собчак, Джеймс Андерсън – началник на иновационната стратегия на фондация " Блумбърг ".
 
От българска страна в годишната среща вземат присъединяване още ръководителят на УС на НСОРБ Даниел Панов – кмет на Велико Търново; заместник-председателите на УС Донка Михайлова – кмет на Троян, и Иво Димов – кмет на Димитровград; кметът на Столична община Васил Терзиев; членът на УС на НСОРБ Георги Димитров – кмет на Карнобат, кметът на Сливен Стефан Радев и изпълнителният шеф на НСОРБ Силвия Георгиева. Мрежата на балканските градове В40, основаната през 2021 година по самодейност на кмета на Голямата Истанбулска община Екрем Имамоглу, сплотява градове от 11 страни. Към днешна дата 14 български общини, в това число и Карлово, членуват в Б40.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР