Кметът на Община Габрово г-жа Таня Христова подкрепи зелена инициатива

...
Кметът на Община Габрово г-жа Таня Христова подкрепи зелена инициатива
Коментари Харесай

Кметът на Община Габрово подкрепи зелена инициатива на ДГС – Габрово

Кметът на Община Габрово госпожа Таня Христова поддържа зелена самодейност – залесяване, проведена от Държавно горско стопанство – Габрово.
 2 (5).jpg
Акцията се организира в обичано на габровци място за разходка – местността Градище. Участие взеха чиновници на стопанството и доброволци от общинската администрация.
 3 (3).jpg

Мероприятието е част от богатата стратегия на ДГС – Габрово за отбелязване на обичайна Седмица на гората, която тази година се организира в интервала от 4 до 10 април. Седмицата на гората е професионалният празник на лесовъдите, горските чиновници и служащи и празник на всички другари на природата и гората. Идеята за него поражда преди 97 години като „ празник на залесяването “ и цели да се преборят следствията от мощно обезлесените по това време български гори и оголени хълмове, предизвикващи чести наводнения и свлачища.
 4 (3).jpg

В продължение на тази близо вековна традиция, ДГС – Габрово, взаимно с разнообразни организации, организира редица екологични мероприятия и начинания, ориентирани към усилване вниманието към актуалните провокации пред българската гора и основаване на „ зелени привички “ у младите.
Следващото такова мероприятие ще се организира на 8 април, петък, когато ДГС – Габрово и ДПП „ Българка “ ще извършат разчистване на горски територии с възпитаници в регионите на местността Градище и Соколския манастир.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР