Кметът на община Димитровград и зам.-председател на Националното сдружение на

...
Кметът на община Димитровград и зам.-председател на Националното сдружение на
Коментари Харесай

Иво Димов участва в онлайн форум на NALAS 

Кметът на община Димитровград и зам.-председател на Националното съдружие на общините в Република България Иво Димов взе участие онлайн в Общото заседание на Мрежата на асоциациите на локалните управляващи от Югозападна Европа (NALAS).

Домакин на форумът е в Кишинев, а общините ще споделят опит от Програмата за градско партньорство (UPP); обмисляне на финансовите инвестиции; въздействието на COVID-19 върху локалните управляващи - една година по-късно и други

Сесията на онлайн институционално съвещание на Общо заседание на NALAS ще бъде намерено от президента на Молдова, Мая Санду.

Иво Димов е докладчик по тематиката за политиките на локалната власт по време на рецесията и споделения опит от подхванатите ограничения от локалната власт, която ще бъде обсъждана в третия форумен ден, когато участниците ще дискутират устойчивото локално икономическо развиване в Югоизточна Европа. В панелната полемика ще бъдат разисквани и тематиките за локалните управляващи като мотори на локалното икономическо развиване, благосъстоянието на жителите във времена на рецесии, стратегия за интелигентния град, устойчиви екологични общностит, поддръжка на Европейски Съюз за стабилно развиване след Covid-19 и общественото измерение на устойчивостта. Втори конгрес с присъединяване на дамите кметове от Югоизточна Европа под мотото " Приобщаващо локално икономическо развиване " ще бъде извършен в границите на същия ден. Панелна полемика на дамите кметове за локално икономическо развиване водещо към приобщаване: Предизвикателства и решения за равнопоставеността на половете.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР