Кметът на община Борован подписа договор с Министерство на регионалното

...
Кметът на община Борован подписа договор с Министерство на регионалното
Коментари Харесай

Община Борован получи финансиране за реконструкция на част водопроводната мрежа в село Борован /снимки/

Кметът на община Борован подписа контракт с Министерство на районното развиване и благоустройство за финансиране на  проект „ Реконструкция на част от водопроводната мрежа на село Борован “. С  решение  № 711 от 30 септември на Министерски съвет бе взето решение да бъдат финансирани капиталови планове на общините по цели и направления/обекти за целево финансиране. Средствата, които се отпускат   са от бюджета на Министерство на регионалното развитие за 2022 година. 
С това решение община Борован е утвърдена за финансиране на план „ Реконструкция на част от водопроводна мрежа в село Борован “  на общо стойност 1 197 623 лева, без Данък добавена стойност, които ще бъдат употребявани за осъществяване на ремонтни действия по замяна и ремонт на част от водопроводна мрежа на село Борован. При сключване на контракта община Борован, ще получи 50% от утвърденото финансиране, а през декември ще получи остатъка от утвърдената сума. 
При сключване на контракта инж. Десислава Тодорова,  изказа своята признателност към страната и финансиращия орган по отношение на  предоставената опция, с  помощта на държавни средства да бъдат решени  важни за общината проблеми. В сегашното планово предложение ще се възобнови  и ремонтира част от водопроводната мрежа в село Борован, а на идващ стадий ще се търси опция за ремонт и замяна на останалата част  водопроводна мрежа в село Борован.    
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР