Кметът на Община Борован инж. Десислава Тодорова днес уважи тържеството

...
Кметът на Община Борован инж. Десислава Тодорова днес уважи тържеството
Коментари Харесай

Кметът на Борован Десислава Тодорова уважи тържеството по случай 200 г. на училище Отец Паисий /снимки/

Кметът на Община Борован инж. Десислава Тодорова през днешния ден почете тържеството по случай 200-годишнината от основаването на главно учебно заведение „ Отец Паисий “ в селото.
Поради създалата се конюнктура тази година събитието се организира при прецизно съблюдаване на всички предписани противоепидемични ограничения.
На тържеството участваха още началника на Регионално ръководство на образованието – Враца Галина Евденова и ръководителя на Общински съвет Борован Петър Станев. Официалните посетители сервираха приветствени адреси по случай празника. Инж. Тодорова също сервира приветствен адрес и подари на шефа на учебното заведение кошница с цветя и портрет за спомен на учебното заведение.
След къса художествено-литературна стратегия Нели Найчова отвори капсула на времето, зазидана в постройката на учебното заведение преди 25 години.
Отварянето беше извънредно прочувствено. През 1995 година тогавашния шеф на учебното заведение Богдан Малджански и педагогическия колектив, дружно с учениците учили през далечната 1995 година, написали обръщение към днешното потомство, в което приканват днешните ученици на учебното заведение да запазят традициите, да бъдат родолюбци и да славят с горделивост името на учебното заведение си. Днешният педагогичен колектив и учениците, които се образоват в учебното заведение, също насочиха обръщение към бъдното потомство, което ще се отвори след 10 години.
„ Завещаваме ви нашата мощ, нашата любов, нашата религия и смелост! Не забравяйте, че би трябвало да работите и да творите в името на родното учебно заведение, с цел да пребъде то до момента в който я има България “.
В края на събитието гостите се любуваха на филм, в който се споделя историята на учебното заведение. Нели Найчова връчи плакети на началника на РУО-Враца, на кмета на общината и на ръководителя на общински съвет- Борован.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР