Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов даде днес официално началото

...
Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов даде днес официално началото
Коментари Харесай

Благоевград се обновява по проект за над 13 млн. лева

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов даде през днешния ден публично началото на осъществяването на огромен план за благоустрояване на градската среда на обща стойност над 13 млн., оповестиха от Българска телеграфна агенция.

Той се финансира по Оперативна стратегия "Региони в напредък ".Със алегорична първа копка започнаха дейностите за възобновяване и облагородяване на централния площад "Георги Измирлиев - Македончето ", трансформирал се, по думите на Камбитов, в лице и знак на Благоевград.

Предвидените тук действия включват реорганизация на площадното, подплощадното пространство и фонтаните. Ново художествено осветяване ще има в централната градска част сред постройките на Общинска администрация - Благоевград, Драматичен спектакъл "Никола Вапцаров ", Регионалната здравна ревизия, Американския университет в България и хотел "Ален мак ".

Кметът Камбитов увери, че ще се следи най-строго за качеството на строителството. Целта е да бъде основана налична, безвредна и уютна градска среда. Общата стойност на плануваните тук действия е 5 462 423 лева

Подробности за останалите обекти и региони, които са включени в плана "Благоустрояване на градската среда ", бяха обявени на конференция от заместник-кмета на община Благоевград Емилия Тунева. Предвижда се благоустрояване на ул. "Марица " в сектора от бул. "Св. Димитър Солунски " до ул. "Иван Михайлов ", както и създаване на велосипедна алея, свързваща бул. "Св. Димитър Солунски " с ул. "Даме Груев ", бул. "Васил Левски ", бул. "Св. Св. Кирил и Методий " до хотел "Ален мак " и от ул. "Марица " до ул. "Иван Михайлов ".

Ще бъде благоустроен и IV-ти микрорайон в Благоевград, където ще се извърши рехабилитация и реорганизация на уличната мрежа, ще се инсталира енергоспестяващо улично осветяване, ще има и ново озеленяване. Нов образ ще придобият също шест улици, които в този момент са на земна основа, без настилка и без тротоари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР