Кметът на община Банско, Георги Икономов, и министърът на околната

...
Кметът на община Банско, Георги Икономов, и министърът на околната
Коментари Харесай

Кметът на Банско и еко министъра откриха пречиствателната станция на Банско

Кметът на община Банско, Георги Икономов, и министърът на околната среда и водите, Нено Димов, прерязаха лента на пречиствателната станция за отпадъчни води на гр. Банско. С формалното разкриване на оборудването на Деня на водата – 22 март, бе маркирано сполучливото привършване на план „ Рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа на гр. Банско с създаване на ПСОВ “, който започва с финансиране по Оперативна стратегия „ Околна среда”.
„ Изграждането на пречиствателни уреди на територията на обитаемоте места над 10 000 поданици, като се изключи че е наложително условие и стихотворец ангажимент от българската страна към Европейски Съюз, даде опция да бъде сменена и рехабилитирана огромна част от водоснабдителната и канализационна мрежа в града, част от която е на възраст сред 20 и 40 години. Проектът ни мина през своите компликации и забавяния, само че в последна сметка бе сполучливо реализиран” съобщи кметът на планинската община и добави: “Благодаря на министерството на околната среда и водите и на Управляващия орган за разбирането и поддръжката по време на осъществяването на плана. Имаме работеща съвременна пречиствателна станция, построена канализация и сменен тръбопровод. Това занапред ще бъде оценено от хората “.

Пречиствателното оборудване е проектирано за близо 30 000 екв. Жители. Реконструирана и новоизградена е 64 км ВиК мрежа, като общият размер на инвестицията по двете етапи е 83,8 млн. лева, а безвъзмездната финансова помощ от двата програмни интервала на ОПОС е в размер на 64,6 млн. лева
„ Днес е денят на водата – един от най-ценните запаси, с които разполагаме и не би трябвало да одобряваме за даденост. Радвам се, че тъкмо през днешния ден откриваме пречиствателната станция в Банско”, сподели министър Димов. “Това е един изстрадан план, който през днешния ден завършва сполучливо и ще донесе комфорт на жителите на Банско, на гостите и туристите, и ще направи града още по-атрактивна дестинация.

На церемонията участваха регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов, националният представител от гр. Банско – Александър Мацурев, шефът на „ В и К” ЕООД – гр. Благоевград, инж. Росица Димитрова, представители на фирмите-изпълнители, общински съветници и поданици на града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР