Кметът на Москва нареди днес хората над 65-годишна възраст и

...
Кметът на Москва нареди днес хората над 65-годишна възраст и
Коментари Харесай

Призив към пенсионерите в Москва: Идете на вилата си

Кметът на Москва подреди през днешния ден хората над 65-годишна възраст и болните или да не излизат на открито, или да се изнесат на вилите си, с цел да бъде лимитирано разпространяването на ковид, предадоха AFP и ТАСС.

" От 26 март до 14 април московчаните над 65 години и хронично болните се предлага да стоят под карантина по домовете си ", съобщи Сергей Собянин в официално съобщение на своя уебсайт. " Най-добре обаче, в случай че имате опция, идете на вилата си, още повече, че в околните дни се чака по-топло време ", предложи той. Мярката се отнася за хората с диабет, астма, рак, бъбречни проблеми, прекаралите инфаркт или инсулт. Препоръчва им се да лимитират обществените си контакти, посочи кметът, без да спомене за възможни наказания.

" Ако работите, апелирам ви да не ходите на работа с изключение единствено на управителните фрагменти и чиновниците, чието наличие е витално належащо за активността на предприятията ", институциите и други, добави Собянин. За останалите се предлага да работят отдалечено, да излязат в заплатен отпуск или да бъдат настанени в болница, уточни кметът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР