Кметът на малко боливийско градче беше влачена по улиците боядисана

...
Кметът на малко боливийско градче беше влачена по улиците боядисана
Коментари Харесай

Влачиха кмет за косата по улиците на градче в Боливия /снимки/

Кметът на малко боливийско градче беше влачена по улиците боядисана с алена багра по време на жестоки митинги против президента на страната.
Патриша Арсе Гузман, от Социалистическото движене, е била физически изведена от кабинета си в град Винто и принудена да върви боса по улиците, съгласно известията на локалните медии.
Тя споделя, че протестиращите са я пребили, отрязали косата й и хвърлили върху нея алена багра. Гузман е била упрекната, че се е пробвала да приключи блокадата, която последователи на президента бяха сложили в града.
След няколко часа дамата е била предадена в полицията, откъдето е откарана в локален здравен център.
Винто, в провинция Кочабамба в централна Боливия, стана сцена на митинги, сходно на доста други боливийски градове след президентските избори на 20 октомври.
Досегашният държавен глава Ево Моралес се разгласи за победител, само че партията му беше упрекната в изборни операции. Лидерът на левицата също отхвърли да одобри резултатите от референдума през 2016 година, който би лимитирал броя на мандатите на президента. След решение на Върховния изборен съд в страната, на Моралес беше позволено да се кандидатира за четвърти мандат.
При митингите са убити трима души, а към 90 души бяха ранени.
Организация на обединените нации прикани за "диалог и мир ", като нейният офис в страната добави: "Нищо не оправдава конфликтите сред боливийци, а гибелта на жители е немислима. "

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР