Кметът на Ловеч издаде заповед, с която се забранява целогодишното

...
Кметът на Ловеч издаде заповед, с която се забранява целогодишното
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч забрани къпането в реките и язовирите на територията на общината

Кметът на Ловеч издаде заповед, с която се не разрешава целогодишното прилагане за къпане на всички водни обекти, обществена общинска благосъстоятелност (канали, реки, язовири и др.). Това оповестиха от пресцентъра на община Ловеч.

Заповедта позволява използването на водни обекти за къпане, предопределени за това и отговарящи на Наредбата за водноспасителната активност и обезопасяването на водни площи.

Съгласно наредбата притежателите на плувни басейни са длъжни да обезпечат обезопасяването им според императивните условията на Наредбата за водноспасителната активност и обезопасяването на водни площи.

Предохранителните ограничения се разпореждат на притежателите на водни обекти , на притежателите на плувни басейни, а за общинските водни обекти - на кметовете и кметските наместници на обитаемоте места, на чиято територия се намират.

Служителите на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Ловеч, чиновниците на отдел " Контрол и сигурност ", Община Ловеч и кметовете и кметските наместници на обитаемоте места са натоварени със задачата да обезопасят водните площи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР